KOMPETENCER

Plast - produktion og støbning

Vi producerer rotationsstøbte plastemner fra 0,5 liter op til 15.000 liter. Vi har gennem årene løst mange opgaver inden for den industrielle, offentlige og private sektor, herunder produktion af fødevaregodkendt plast. Vi specialdesigner, udvikler og fremstiller også specialprodukter i plast og imødekommer altid vores kunders efterspørgsel og behov. 

Formværksted til plast i Kalvehave

I vores afdeling i Kalvehave har vi eget formværksted, hvor vi, med stor omhu, producerer størstedelen af de formværktøjer, som benyttes hos DRP. Samtidig har vi produktionsanlæg til plast produktion, hvor vi rotationsstøber plastemner fra 0,5 liter op til 2.000 liter.

Rotationsstøbning, montage og færdighandling i Viemose

I Viemose afdelingen udfører vi plast støbning, idet plastemner fra 500 liter op til 15.000 liter rotationsstøbes. I Viemose udføres også montage og færdigbearbejdning af plastemnerne klar til levering direkte til forbrugeren. Her råder vi også over vores egne kværnanlæg, hvor vi formaler polyethylen, som så kan genanvendes til plastemner, som er egnet til at blive støbt i genbrugsplast.

Pionerer inden for rotationsplastik

Vi er pionerer inden for rotationsstøbning, og vi tilbyder erhvervslivet og den private forbruger nogle af tidens mest unikke plast produkter. Vi har været med fra begyndelsen, hvor fremstillingen af store plastbeholdere var en besværlig proces til i dag, hvor vores højteknologi muliggør, at vi kan udføre plast produktion og producere alle former for beholdere og i alle former. Det er vigtigt for os altid at være opdateret omkring den nyeste teknologi og de nyeste tendenser inden for plast produktion og plast støbning.

Specialudvikling af plastemner

Ved større projekter bliver der involveret designere og arkitekter, som er med til at udvikle det endelige produkt til kunden. Vi vægter design og effektivitet højt, og stiler efter at skabe de mest optimale rammer for produktudvikling. Har du behov for sparring til et projekt, eller har du brug for et uforpligtende tilbud så kontakt vores teknikere. Det gælder også, hvis du søger et produkt som vi mod al forventning ikke har i vores standardprogram.

Produceret i Danmark

img 1

I Viemose afdelingen rotationsstøbes plastemner fra 500 liter op til 15.000 liter, her udføres også montage og færdigbearbejdning af plastemnerne klar til levering direkte til forbrugeren. Her råder vi også over vores egne kværn anlæg, hvor vi formaler polyethylen, som så kan genanvendes til plastemner, som er egnet til at blive støbt i genbrugsplast. Vi har stærke kompetencer i plast støbning og kan sagtens levere fødevaregodkendt plast.

 

Special fremstilling med formværktøj 

formvaerktoej-1

Udfræsning af aluminiumsprofil.


formvaerktoej-2

Udfræsning af aluminiumsprofil.

 

HISTORIEN OM FREMSTILLING AF PLASTIKEMNER

Det blev tidligt søgt efter en teknik til fremstilling af store plasticemner på en nem måde.
Der blev lavet eksperimenter med støbning af polyethylen granulat i nogle primitive jernforme, som blev varmet op, og resultatet blev derefter. Det var ikke muligt at smelte granulatet ud til færdige kar, men det synliggjorde nye muligheder i processen. Plastikpulver blevet svaret på udfordringen, da det kunne smeltes helt sammen til færdige produkter.
I mange år blev der kun brugt en enkelt rotation om en akse. Men processen var stadig besværlig, da alle formene skulle fyldes totalt med pulver, og efter en tid skulle det overskydende materiale tømmes ud igen, for så afslutningsvis at glinse produkterne færdige.

I dag bruger man dobbelt rotation og har gjort det i mange år. Rotationen indstilles efter produktets form og karakter, og vi kan således opnå en ensartet godstykkelse inden for ca. 1mm.
Nye højteknologiske kværne har desuden muliggjort at vi nu arbejder med et fuldstændig ensartet pulver, hvilket optimerer støbeprocessen.

 

Kontakt os gerne, hvis du har specialønsker til plaststøbning eller fødevaregodkendt plast.

 

Fordele ved rotationsstøbte plastemner